Начин на приготвяне
Нарежете говжедите гърди на големи парчета и ги запържете в 30 г сгорещено масло и от двете страни. Добавете лука, нарязан на средно големи парчета, и пържете още 4-5 минути.
Залейте месото с 1/2 ч.ч. гореща вода. Сложете червен пипер, разбъркайте и кипнете. Намалете котлона на минимална степен и задушавайте до омекване на месото, около 90 минути, като от време на време доливате по малко вода.
В отделен съд загрейте остатъка от маслото и запържете ситно нарязаните чушки. Чесънът се счуква и се добавя към киселото мляко.
Когато месото омекне, се добавя брашното (в тенджерата трябва да има поне 1 ч.ч. течност) и се вари още 4-5 минути при непрекъснато разбъркване.
Добавят се изпържените чушки и подлученото мляко. Ястието се задушава още 15 минути на тих огън.