Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо с млечен сос

Говеждо с млечен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Говеждо с млечен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1.5 кг гърди
  • кисело мляко - 200 г
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л. смлян
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете говжедите гърди на големи парчета и ги запържете в 30 г сгорещено масло и от двете страни. Добавете лука, нарязан на средно големи парчета, и пържете още 4-5 минути.

Залейте месото с 1/2 ч.ч. гореща вода. Сложете червен пипер, разбъркайте и кипнете. Намалете котлона на минимална степен и задушавайте до омекване на месото, около 90 минути, като от време на време доливате по малко вода.

В отделен съд загрейте остатъка от маслото и запържете ситно нарязаните чушки. Чесънът се счуква и се добавя към киселото мляко.

Когато месото омекне, се добавя брашното (в тенджерата трябва да има поне 1 ч.ч. течност) и се вари още 4-5 минути при непрекъснато разбъркване.

Добавят се изпържените чушки и подлученото мляко. Ястието се задушава още 15 минути на тих огън.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: