Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Запеканки»Раци с млечен сос

Раци с млечен сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Раци с млечен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • раци - 6 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 10 мл
  • печурки - 100 г
  • кашкавал - 30 г
  • масло - 10 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раците се сваряват в солена вода.

Приготвя се млечен сос, като брашното се запържва в маслото, добавя се млякото и сметаната и всичко ври на бавен огън до сгъстяване.

Печурките се нарязват на ситно и се запържват. Раците се разрязват на две по дължина, от черупките се махат вътрешностите и се запълват със смес от гъби и млечен сос.

Раците се нареждат в тавичка, заливат се с останалия сос, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат за 10 минути на 200 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: