Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Вегетариански гювечета с гъби и ориз

Вегетариански гювечета с гъби и ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Вегетариански гювечета с гъби и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Засищащи и много вкусни вегетариански гювечета"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.чаша
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 брой (червена)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • печурки - 100 грама
  • вода - 3 ч.ч. гореща
  • зехтин
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го накиснете в студена вода за половин час.

Междувременно наситнете домата, гъбите, чесъна и лука, а червената чушка нарежете на тънки ленти.

Отцедете ориза и го смесете с нарязаните зеленчуци.

Отмервайте с чаша и разпределете сместа в гювечета. Сипете вода - отношението ориз:вода е 1:3.

Поръсете със зехтин и сложете в студена фурна.

Загрейте на 180 градуса и печете до готовност. Поръсете с прясно смлян черен пипер.

Вегетарианските гювечета с гъби и ориз са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: