Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Традиционен френски галет

Традиционен френски галет

НикиНики
Новак
2358413k
Традиционен френски галет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Зарадвайте още днес всички вкъщи с един традиционен френски галет"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • бира - 80 мл
  • олио - 80 мл
  • сол - 2 щипки
  • Плънка
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чери домати - 5 - 6 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • песто от чушки - за намазване
  • моцарела - 125 г
  • босилек
  • риган
  • сминдух
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката и патладжана почистваме, измиваме и нарязваме на колелца, посоляваме и оставяме да се отцедят.

Патладжана измиваме под течаща вода и подсушаваме.

В тиган си загряваме мазнина, овалвяме в брашно тиквичките и патладжаните и ги пържим.

Приготвяме си тестото, като в купа сипваме бирата и добавяме олиото добавяме брашното и омесваме тесто.

Върху хартия за печене разточваме тестото на кръг. Намазаме с песто и си подреждаме зеленчуците.

Поръсваме със сухите подправки и поставяме парченца моцарела. Повдигаме краищата на тестото и прехвърляме заедно с хартията в тава.

Печем соления тарт на 180 градуса за 40-45 минути.

Украсяваме нашия традиционен френски галет с пресни подправки и чери доматки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: