Телешко в глинен съд

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Телешко в глинен съд
16/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-5
"Вълшебен вкус се крие под капака на глинения гювеч!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от костите и тлъстините телешко месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в пръстен съд. Върху него се поставят изчистените и нарязани на четири парчета глави на лука, обелените скилидки на чесъна, нарязаните на колелца моркови, дафиновият лист, черният пипер и маслото.

Ястието се посолява на вкус и се залива с виното и вода, толкова колкото да се покрият продуктите, похлупва се с пръстен капак, на който има малка дупчица, и се пече в умерена фурна около 2 часа, като капакът се замазва с тесто.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: