Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправки на вкус и със ситно скълцания чесън, кимион и черен пипер. Аз добавям и 2 шепи натрошени орехи. Оставете я за 30 минути в хладилника, за да се овкуси. От нея оформете малки кюфтенца.
Нарежете патладжаните на парчета с размер до 4 см. Посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивия сок. След това ги изплакнете и подсушете. Нарежете гъбите и лука на парчета със същия размер.
На шишчета започнете да редите парче патладжан, кюфтенце, лук, гъба, патладжан и така до запълване на всеки шиш.
Готовите шишове изпечете на намазнен грил тиган или на барбекю равномерно от всички страни.
Поднесете патладжан кебапа със салата от домати и печени чушки, овкусени с оцет и зехтин и плочка сирене.
Ястието може да се приготви и с парчета пилешко месо, овкусено с подправките.