Ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена торта за Нова година

Солена торта за Нова година

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3503
Солена торта за Нова година
Снимка: Геновева
2 / 8
02/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • картофи - 8 бр.
  • шунка - 200 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • царевица - 170 г от консерва
  • гъби - 115 г мариновани
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • горчица - 70 г
  • за украса
  • чери домати - 6 бр.
  • черни маслини - 8 бр. без костилка
  • зелени маслини - 2 бр. без костилка
  • гъби - 6 бр. мариновани малки гъбки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме си яйцата и картофите. След което настъргваме всички продукти- картофите, яйцата, киселите краставички, шунката, топеното сирене и кашкавала.

В тава с махащо се дъно започваме да редим ред по ред продуктите. Първо, поставяме осолените картофи. Притискаме ги с ръка. Отгоре поставяме киселите краставички. След това яйцата - посолени също.

Отгоре поставяме нарязаните мариновани гъби. Върху гъбите поставете сос направен от 2 с.л. горчица и 4 с.л. майонеза. Разнесете равномерно соса. Следват шунката, отгоре топеното сирене, върху него царевицата и накрая кашкавала.

След всеки ред притискайте с ръце, така че да може да слегнат редовете. Така приготвената солена торта отива в хладилника за няколко часа.

След това си приготвяме сос, като смесваме останалата майонеза със заквасената сметана и горчица.

Намазваме тортата отгоре и отстрани и заглаждаме с шпатула.

Украсяваме картофената торта отгоре с чери домати, срязани на две, и отгоре украсени с черни маслини, за да заприличат на калинки.

НА 2 клечки за зъби забиваме по 2 черни маслини като долната е срязана и напълнена с крема сирене, това са нашито пингвинчета.

Зелените маслини ги нарязваме на тънки лентички и с я изписваме годината, която ще посрещнем - в нашия случай това е 2022 г.

И накрая между калинките поставяме малки мариновани гъбки за украса.

Украсата може да е разбира се и според вашите предпочитания.

Да ви е сладко с моята солена торта за Нова година!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: