Начин на приготвяне
Сваряваме си яйцата и картофите. След което настъргваме всички продукти- картофите, яйцата, киселите краставички, шунката, топеното сирене и кашкавала.
В тава с махащо се дъно започваме да редим ред по ред продуктите. Първо, поставяме осолените картофи. Притискаме ги с ръка. Отгоре поставяме киселите краставички. След това яйцата - посолени също.
Отгоре поставяме нарязаните мариновани гъби. Върху гъбите поставете сос направен от 2 с.л. горчица и 4 с.л. майонеза. Разнесете равномерно соса. Следват шунката, отгоре топеното сирене, върху него царевицата и накрая кашкавала.
След всеки ред притискайте с ръце, така че да може да слегнат редовете. Така приготвената солена торта отива в хладилника за няколко часа.
След това си приготвяме сос, като смесваме останалата майонеза със заквасената сметана и горчица.
Намазваме тортата отгоре и отстрани и заглаждаме с шпатула.
Украсяваме картофената торта отгоре с чери домати, срязани на две, и отгоре украсени с черни маслини, за да заприличат на калинки.
НА 2 клечки за зъби забиваме по 2 черни маслини като долната е срязана и напълнена с крема сирене, това са нашито пингвинчета.
Зелените маслини ги нарязваме на тънки лентички и с я изписваме годината, която ще посрещнем - в нашия случай това е 2022 г.
И накрая между калинките поставяме малки мариновани гъбки за украса.
Украсата може да е разбира се и според вашите предпочитания.
Да ви е сладко с моята солена торта за Нова година!