Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците.
Сложете 4 чаши за ликьор във фризера.
Разтворете желатина в студена вода.
Разбийте жълтъците и ги смесете със сметаната и бейлиса.
Сложете ги на водна баня за около 3 минути при непрекъснато бъркане.
Добавете желатина към тази смес и бъркайте, за да се разтопи.
Настържете шоколада на едро ренде и го изсипете към останалите продукти.
Разбийте белтъците заедно със захарта и лимоновия сок на водна баня за около 10 минути.
Добавете ги към шоколадовия мус - разбъркайте със силиконова шпатула.
Разпределете крема в студените чашки, настържете отгоре черен шоколад и го приберете в хладилник за няколко часа.
Шоколадовият мус за най-претенциозните е много вкусен.