Начин на приготвяне
Пресейте брашното в голяма купа и добавете смлените орехи и какаото.
Разбийте яйцата в друг съд заедно със захарта на пухкав крем и добавете сухите съставки при непрекъснато разбъркване със силиконова шпатула.
Разделете готовата смес на две части.
Изсипете едната половина във форма с падащо дъно върху хартия за печене.
Печете първия блат до готовност на 180 °C.
След това изпечете и втория блат.
Смесете захарта с водата в метална касерола и оставете захарния сироп да заври.
Залейте с него блатовете и ги оставете да се охладят.
В купа начупете двата вида шоколад и ги залейте с предварително стоплената сметана. Разбъркайте добре, докато се разтопят.
Оставете шоколадовия ганаш да се охлади и го разбийте с миксер.
Започнете да редите шоколадовата торта - редувайте блатовете с ганаша.
Декорирайте я по ваш избор.
Тази лесна шоколадова торта за най-претенциозните е много вкусна.
Да ви е сладко!