Най-бързата шоколадова торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Най-бързата шоколадова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12 парчета
"Като казахме най-бързата, нямахме предвид да я нападнете още преди да я снимаме!"

Необходими продукти

  • маскарпоне - 2 кутийки сирене
  • черен шоколад - 500 г
  • блат за торта - 3 бр. какаови
  • портокалови корички - захаросани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня внимателно. Леко охладете

Смесете маскарпонето и шоколада и бъркайте, докато двете съставки се хомогенизират в хубав крем.

Сложете първия блат на поднос /при нужда може да сиропирате с портокалов сок или захарен сироп/, намажете с част от крема. Поръсете с малко портокалови корички равномерно. Сложете следващия блат и продължете така, като накрая намажете и тортата отгоре.

Отново поръсете със захаросани портокалови корички.

Оставете тортата да престои на хладно поне 4 часа, преди да я поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: