Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте.
Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците, върнете сместа в съда и отново на котлона разбивайте на слаб колтон за около 5 минути, като в никакъв случай не трябва да завира.
Добавете начупения шоколад, изчакайте малко, за да се затопли в крема и разбийте до еднородност.
Покрийте съда и оставете за 2 часа в хладилника.
Разбийте останалата 1 и 1/2 ч.ч. сметана на пухкав крем. Внимателно я добавяйте на части към шоколадовата смес за муса и объркайте до еднородна смес.
Разпределете шоколадовия мус в подходящи десертни чашки.
Украсата на шоколадовия мус е по избор.
Коментари