Шоколадов мус

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Нежен вкус, който гали небцето!"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. пресни
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 2 и 1/2 ч.ч. течна, за разбиване
  • шоколад - към 230 г черен за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте.

Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците, върнете сместа в съда и отново на котлона разбивайте на слаб колтон за около 5 минути, като в никакъв случай не трябва да завира.

Добавете начупения шоколад, изчакайте малко, за да се затопли в крема и разбийте до еднородност.

Покрийте съда и оставете за 2 часа в хладилника.

Разбийте останалата 1 и 1/2 ч.ч. сметана на пухкав крем. Внимателно я добавяйте на части към шоколадовата смес за муса и объркайте до еднородна смес.

Разпределете шоколадовия мус в подходящи десертни чашки.

Украсата на шоколадовия мус е по избор.

Рейтинг

4.9
512
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана страхотен.За начинаещи като мен е много лесна рецепта и бърза!
29.03.2024 14:02
Анонимен
Анонимен
Тази рецепта е губене на време и продукти
16.02.2024 21:49
2
Анонимен
Анонимен
Белтъците използват ли се? В рецептата не е лазано нищо за тях.
05.12.2021 07:53
1