Пиле с лук и спанак

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Пиле с лук и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате леко в мазнината нарязаното на парчета пилешко месо. Прибавяте ситно нарязания лук, малко след това обелените и нарязани домати и червения пипер.

Посолявате ги и заливате с гореща вода. Варите на тих огън, докато омекне месото.

Оставяте на поври около 10 минути. Сгъстявате пилешката яхния с брашно, размито в малко студена вода и варите още 5-6 минути.

Готовото ястие с пилешко сервираме с памук пита.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде остана спанакаааа.....
12.08.2024 19:48
Анонимен
Анонимен
Чудесна рецепта но никъде не сложихте спанака?
22.02.2023 13:27
2