Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Печени омари с чесън и бяло вино

Печени омари с чесън и бяло вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печени омари с чесън и бяло вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • омари - 16 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 60 мл
  • лимон - 1 и 1/2 бр.
  • сол - 5 с.л.
  • магданоз - 5 с.л.
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте в дървено хаванче чесъна, солта, магданоза и зехтина до образуване на паста.

Наредете омарите в тава върху сол.

Залейте ги с виното и разпределете получената чеснова паста върху тях.

Поръсете ги с още малко зехтин и ги сложете да се печат за около 10 минути.

Поднесете ги с резени лимон и чаша бяло вино.

Печените омари с чесън и бяло вино са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: