ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Перфектното гъбено ризото

Перфектното гъбено ризото

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7102k15k228
Перфектното гъбено ризото
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене24 мин.
Общо39 мин.
Порции2
"Не случайно сме нарекли това ризото перфектно - разкошен вкус и аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На много слаб котлон сложете тенджерка с бульона, за да го поддържате постоянно горещ.

Почистете гъбите и ги нарежете.

Наситнете лука. Загрейте зехтина и запържете лука с щипка сол за около 2-3 минути.

Прибавете ориза и бъркайте за още 3 минути. Налейте виното и гответе в продължение на 2 минути.

На няколко части налейте горещия бульон. Спазвайте основното правило за вкусно ризото - добавяте следващата част, едва когато предишната се е усвоила напълно. Не спирайте да разбърквате.

Преди добавянето на последната част бульон прибавете гъбите.

Времето за готвенето е около 15 минути - така оризът ще е кремообразен и много вкусен.

Накрая добавете маслото и половината от пармезана. Рабъркайте, за да се усвоят и разтопят. Ако е необходимо, посолете леко.

Поръсете ризотото с останалия пармезан, наситнен магданоз и малко черен пипер.

Перфектното гъбено ризото е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: