Ризото с охлюви

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Ризото с охлюви1 / 2
06/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Специално за ценителите на гурме удоволствията е това предложение за ризото с охлюви"

Необходими Продукти

  • охлюви - 500 г, полуфабрикат
  • праз - 3 - 4 стръка лук
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. от кубче, пилешки
  • масло - 50 г
  • хрян - 1 ч.л., настърган
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и запържваме изчистения праз лук и добавяме при него размразените и нарязани охлюви.

Запържваме ги, докато изври течността, която пуснат.

Прибавяме измития ориз, разбъркваме и доливаме бульона.

Пресипваме в тавичка и запичаме във фурна, докато оризът се свари.

При сервиране сипваме ризото в купички с обло дъно и обръщаме в чиния.

Разтопяваме масло и сипваме хряна в него.

С това поливаме ризотото и го поръсваме с нарязан магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: