Ризото с кестени

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Ризото с кестени1 / 2
28/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • олио - 2 с.л.
  • целина - 1 глава
  • захар - 1 ч.л.
  • ориз - 200 гр.
  • бульон - 3 ч.ч.
  • орехи - 3 с.л. - счукани
  • кестени - 100 гр - натрошени и счукани
  • канела
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, добавяме целината, обелена и нарязана на малки кубчета и запържена с лука и захарта.

Прибавяме ориза, добре измит. След като оризът се позапържи и стане прозрачен, наливаме бульона заедно с едро счуканите орехи и натрошените кестени. Разбъркваме всичко, подправяме с щипка канела, сол на вкус. Похлупваме и оставяме на тих огън, докато оризът поеме цялата течност.

Не разбъркваме, а само стръскваме съда от време на време.

Рейтинг

3.8
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка: