Начин на приготвяне
Обелваме лука и скилидките чесън и ги нарязваме на едро. Прибавяме дафиновия лист, захарта, оцета, стафидите и изсипваме всичко в дълбок съд.
Слагаме в тази смес нарязаното на едри късове месо, разбъркваме добре и покриваме с фолио за свежо съхранение. Прибираме месото в хладилник за 6 часа да се маринова.
Продупчваме кестените с нож и ги пускаме във вряща вода за 5 минути. Изваждаме ги и ги обелваме.
Изваждаме месото от хладилника и го прехвърляме в глинен съд, прибавяме морковите, нарязани на кръгчета и чушките, нарязани на ситно. Овкусяваме солта и соса от нар, добавяме маслото.
Печем ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути. Махаме фолиото и печем още 10 минути. Изваждаме гювеча и поръсваме със ситно нарязан магданоз.