Начин на приготвяне
Сваряваме в тенджерата под налягане месото за около 90 минути, като към него добавяме нарязаният на ивици и запечен на котлона морков и нарязана на шайби и запечена 1 глава лук.
Вадим месото и прецеждаме бульона.
Сгорещяваме олиото и в него запържваме наситнения лук и моркови, нарязаните на дребно чушки и задушаваме за кратко.
Прибавяме почистения и измит ориз и разбъркваме, докато стане стъклен.
Слагане доматите и маслините, овкусяваме със сол и черен и червен пипер и прехвърляме в подходяща тава.
Доливаме 800 мл от прецедения бульон и поставяме месото.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути или докато оризът поеме течността.