Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен Славянски гювеч

Постен Славянски гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Постен Славянски гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Не ни трябва никакво месо, когато вкъщи има от този постен Славянски гювеч. Разкошен е"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя
  • моркови - 2 - 3 броя
  • картофи - 2 - 3 броя
  • ориз - 200 г
  • домати - 2 броя
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. лъжици олио и сложете скълцания ситно лук да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета моркови, чушки и картофи.

Щом зеленчуците омекнат, сипете измитият ориз и задушавайте ястието, докато оризът набъбне. Прибавете обелените и нарязани на ситно домати и магданоз.

Разбъркайте за кратко и прехвърлете всичко в подмазнена тава или гювеч. Долейте 600 мл вода, добавете подправки на вкус и сложете постния славянски гювеч да се пече в умерена фурна, докато течността се изпари.

Рейтинг

3.9
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка: