Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Славянски гювеч с агнешко

Славянски гювеч с агнешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Славянски гювеч с агнешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 4 - 5 глави
  • чушки - 8 броя
  • домати - 7 - 8 броя
  • ориз - 200 г
  • мазнина - 100 мл олио или зехтин
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото без кокал на порции или големи парчета. Сложете да се запържи, след което го извадете и в същата мазнина запържете до златисто накълцания едро лук.

Щом омекне, добавете, 1-2 нарязани ситно домата и разбъркайте с червения пипер. Долейте топла вода или бульон и върнете пърженото агнешко.

Щом месото поомекне, добавете ситно нарязаните чушки, останалите домати и измития ориз. Прехвърлете ястието в гювеч, долейте малко топла вода и сложете да се пече до готовност.

Изпечения славянски гювеч с агнешко поръсете с прясно накълцан магданоз.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: