Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Гювеч с телешко и зарзават

Гювеч с телешко и зарзават

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k232
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Гювеч с телешко и куп любими зеленчуци"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 6 бр.
  • чушки - 5 бр. пиперски
  • патладжани - 1 бр,
  • зелен фасул - 150 г
  • грах - 1/3 буркан
  • бамя - 100 г
  • картофи - 10 бр
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го заливаме със студена вода и половината от растителното масло. Слагаме го да заври, посоляваме го и прибавяме нарязаните на дребно кромид лук и морков. Задушаваме, докато месото омекне.

В отделен съд задушаваме с останалото растително масло, кравето масло и малко вода нарязаните на средно големи парчета пиперки, зеления фасул, бамята, патладжана (тиквичката).

След 10-15 минути към тях добавяме нарязаните на едри кубчета картофи, дребно нарязаните домати, граха и разреденото с вода доматено пюре. Посоляваме зеленчуците и след около 10 минути ги махаме от огъня.

Изсипваме месото и зеленчуците в тавичка, посоляваме ги (ако е необходимо), поръсваме ги с черния пипер и ги запичаме този богат гювеч, докато остане на мазнина.

Готовия гювеч с телешко месо и зарзават поръсваме с дребно нарязания магданоз. Сервираме с вкусен хляб или пълнозърнеста пита.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: