Начин на приготвяне
Нарязваме месото на порции и го заливаме със студена вода и половината от растителното масло. Слагаме го да заври, посоляваме го и прибавяме нарязаните на дребно кромид лук и морков. Задушаваме, докато месото омекне.
В отделен съд задушаваме с останалото растително масло, кравето масло и малко вода нарязаните на средно големи парчета пиперки, зеления фасул, бамята, патладжана (тиквичката).
След 10-15 минути към тях добавяме нарязаните на едри кубчета картофи, дребно нарязаните домати, граха и разреденото с вода доматено пюре. Посоляваме зеленчуците и след около 10 минути ги махаме от огъня.
Изсипваме месото и зеленчуците в тавичка, посоляваме ги (ако е необходимо), поръсваме ги с черния пипер и ги запичаме този богат гювеч, докато остане на мазнина.
Готовия гювеч с телешко месо и зарзават поръсваме с дребно нарязания магданоз. Сервираме с вкусен хляб или пълнозърнеста пита.