Гювеч с телешко

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k636
20/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г
  • телешко месо - 850 г бонфиле
  • масло - 100 г
  • ориз - 100 г
  • лук - 80 г
  • домати - 200 г
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - 10 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и почистената от семките и влакната тиква нарязваме на резени и задушаваме в малко масло и вода. Измиваме месото, нарязваме го на кубчета и го задушаваме в малко масло и вода.

Нарязваме лука ситно и също го задушаваме в малко масло и вода. Смесваме задушеното месо със задушения лук и полусварения ориз и поръсваме със сол и черен пипер.

В пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати.

Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна. Преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: