Начин на приготвяне
Измиваме добре вътрешностите на прасенцето - черен дроб, сърце, бъбреци, чревца и шкембе.
Слагаме дреболиите във вряла вода да се попарят и след това ги нарязваме на дребно. Задушаваме ги в част от мазнината, заедно с нарязания на ситно лук.
След 10-тина минути прибавяме и нарязаните и изпечени кестени, стафидите, ориза, черния пипер, канелата и солта.
Измиваме и осоляваме прасенцето. Напълваме го с плънката и го зашиваме.
Намазваме цялото прасенце с мас и го слагаме в тава, върху кръстачка (от вишневи клонки) намазана с доматено пюре. Отстрани наливаме вода в тавата.
Печем в умерена фурна, като по време на печенето заливаме прасенцето със соса от тавата.