Ризото с тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Ризото с тиква
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
62 мин.
Порции
3
"Ризотото с тиква е страхотна идея за различна и интересна вечеря"

Необходими продукти

  • ориз - 200 г арборио
  • тиква - 400 г обелена
  • тиквено семе - 40 г сурово
  • сушени домати - 95 г хидратирани
  • лук - 1/2 глава
  • бяло вино - 130 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • бульон - 1 и 1/2 л зеленчуков
  • черен пипер - на вкус
  • куркума - на вкус
  • сол - на вкус
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 1/4 от тиквата на малки парченца и я запържете в дълбок тиган с масло и зехтин.

Останалото количество от нея сварете в бульона за около 20 минути и я пасирайте след това.

Овкусете я с черен пипер, сол и куркума.

Задушете в същия тиган лука до златист цвят и след това добавете към него ориза и настъргания чесън.

Оставете ги за кратко да се запържат и след това налейте виното.

Щом се изпари, добавете нарязаните сушени домати и изсипвайте на порции тиквения бульон при непрекъснато разбъркване.

Не оставяйте вкусното ризото прекалено много на котлона.

Сервирайте го с настърган пармезан, парченца тиква и запечени предварително тиквени семки.

Ризотото с тиква е страхотна идея за различна и интересна вечеря.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: