Начин на приготвяне
Нарежете 1/4 от тиквата на малки парченца и я запържете в дълбок тиган с масло и зехтин.
Останалото количество от нея сварете в бульона за около 20 минути и я пасирайте след това.
Овкусете я с черен пипер, сол и куркума.
Задушете в същия тиган лука до златист цвят и след това добавете към него ориза и настъргания чесън.
Оставете ги за кратко да се запържат и след това налейте виното.
Щом се изпари, добавете нарязаните сушени домати и изсипвайте на порции тиквения бульон при непрекъснато разбъркване.
Не оставяйте вкусното ризото прекалено много на котлона.
Сервирайте го с настърган пармезан, парченца тиква и запечени предварително тиквени семки.
Ризотото с тиква е страхотна идея за различна и интересна вечеря.
Добър апетит!