Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сочен и вкусен костур

Сочен и вкусен костур

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Сочен и вкусен костур
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Слагайте картофките във фурната, защото рибката е готова, а виното охладено"

Необходими продукти

  • бяло вино - 150 мл
  • костур - 1 цял /750 грама/
  • черен пипер - 1 - 2 щ.
  • босилек - 1 свеж стрък
  • сол
  • зехтин - 5 - 6 с.лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете костура от вътрешностите, главата и костите. Измийте и го подсушете, след което нарежете на филета.

Сложете рибните филета в купа и ги овкусете със сол и черен пипер. Сипете бялото вино и добавете пресния босилек.

Покрийте купата и приберете в хладилник за няколко часа.

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тава за печене със зехтин и сложете рибните филета. Залейте ги с около 100 мл от маринатата и поръсете с малко зехтин.

Сложете босилека и печете рибата около 25 минути. Не я препичайте, за да не изсъхне.

Поднесете с лимонови резени и гарнитура по ваш избор.

Сочният и вкусен костур е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: