Начин на приготвяне
Омекналият маргарин се разбива с миксер заедно със захарта до пълното ѝ усвояване. Яйцата се добавят едно по едно.
Следват ванилиите, пресетите брашно и бакпулвер и шоколадовите пръчици. При тяхното добавяне се бърка с шпатула.
Получената смес се изсипва в намазана с маргарин тава /26 см/. Печете до готовност в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Когато е готов, блатът за страхотния сладкиш се оставя да изстине, а после се реже на парчета с желаната големина и форма.
Сиропът се приготвя от съставките за него. Слагат се в тенджера да заврат. Щом е готов, се изсипва върху сладкиша.
Последна се приготвя глазурата за сиропирания сладкиш. Предварително се заделят 100 мл от млякото, в които се разтваря нишестето. Другото мляко се смесва с останалите продукти.
Вари се на слаб огън. Преди да заври, се добавя и сместа с нишестето. Разбърква се добре до сгъстяване на крема.
Щом е готов се изсипва върху сочния сладкиш Мравуняк и се разпределя равномерно.