Сочен сладкиш с глазура

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ако ви обича, ще остави по-голямото парче сочен сладкиш за вас"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • какао - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За глазурата
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 1 кофичка
  • жълтъци - 1 бр
  • масло - 1 пакетче, краве
  • захар - 1 ч.ч. пудра
  • За поръсване
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • шоколад - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте олиото със захарта, прибавете киселото мляко, содата, какаото, брашното и бакпулвера и изпечете сместа в умерена фурна до суха клечка.

Сиропирайте изстиналия блат с топъл захарен сироп, който сте приготвили от захарта и водата.

Разбийте размекнатото масло с жълтъка и пудрата захар и прибавете постепенно млякото и сметаната.

Намажете с глазурата готовия сиропиран сладкиш и го поръсете със смлените орехи и настъргания шоколад.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: