Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Варени гевреци със сусам

Варени гевреци със сусам

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Новак
311212
Варени гевреци със сусам
Снимка: Viktoriya Afzali
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Сервирайте варените гевреци със сусам за закуска и ги споделете с любимите хора"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 200 мл топло
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - около 800 г
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 бр. суха
  • вода - 200 мл топла
  • за варене
  • сода за хляб - 6 с.л.
  • вода - 2 л
  • сол - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с млякото, добавете водата, солта и захарта. Пресейте брашното и го добавете към сместа. Замесете тесто и го разделете на 12 топки.

Оставете ги за десет минути и пригответе тенджера с 2 л вода в нея. Всяко топче разделете на две, оформете на фитили и увийте един в друг, за да стане кръг.

Натиснете да се захванат гевречетата.

Сипете содата и солта във врялата вода. Пуснете гевреците за по 40 секунди във водата, извадете върху хартия, поръсена със сусам.

Наредете варените гевреци в тава със сусама нагоре. Изпечете на 200 градуса.

Сервирайте варените гевреци със сусам за закуска!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: