Орехов пай

Катя
Катя
Новак
02/01/2014
"Хрупкаво маслено тесто и уханна плънка - ето как трябва да изглежда всеки уважаващ себе си пай "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 479
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и пудрата захар, добавете маслото и го намачкайте. Прибавете жълтъка, захарта и бакпулвера, разбъркайте.

Размесете леко с върха на пръстите и добавете водата. Добавете ванилията и замесете твърдо тесто, което трябва да оставите да си почине. Разточете го и поръсете с брашно.

Прехвърлете разточеното тесто в намазнена форма за печене и оформете ръб. Надупчете на няколко места блата и го изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути.

Карамелизирайте захарта и добавете ореховите ядки. Налейте леко затоплената сметана и разбъркайте добре. Снемете от котлона. Плънката се нанася върху изпечения блат и се охлажда.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар