Шоколадово-орехов кейк

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Шоколадово-орехов кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 180 г
  • масло - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л. сода бикарбонат
  • вода - 250 мл гореща вода
  • орехови ядки - 60 г
  • шоколад 60 г
  • кокосово брашно - 30 - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня разбърквате маслото, шоколада и 150 мл гореща вода, докато не получите гладка смес.

В отделен съд разбивате жълтъка на яйцето са захарта, добавяте останалите 70 мл вода, содата бикарбонат, брашното, бакпулвера, солта и цялата шоколадова смес.

Разбърквате до получаване на еднородна маса, след което добавяте и ореховите ядки, счукани и разбърквате.

Изсипвате в намазнена тава и печете за 1 час и 10-15 минути в предарително загрята на 160-180 градуса фурна.

Намазавате още топлия кейк с белтък и украсявате с кокосово брашно, по желание.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: