Начин на приготвяне
В 1/2 ч.ч. кипяща вода се разтваря какаото, добавят се захарта, жълтъкът и маслото. Всички тези продукти се разбиват, докато се получи гладък, светъл крем. Добавя се по желание захар.
Бисквитите се потопяват в рома и се подреждат една до друга върху пергаментова хартия в правоъгълна тавичка.
Нанася се ред крем, ред бисквити, докато се употребят 4/5 от крема.
Сладкишът се слага в хладилника, за да се стегне.
Малко преди сервирането най-отгоре се нанася и останалият крем.
Отгоре може да се поръси с какао на прах.
Коментари
След малко подобрение от моя страна, при второто приготвяне стана чудесна.
Вместо вода сложих мляко (400гр.), вместо един жълтък в крема сложих 3, отделно разбих 3-те белтъка със захар.
В млякото сложих вместо 5, 7 лъжици какао и около 300-350 грама захар, и половин пакетче масло, и около 200 грама брашно (като всичко това разбих с миксера докато е още на котлона).
Всичката тази смес я използвах за намазване между бисквитите. За заливка на тортата направих отделен крем (както е в оригиналната рецепта, само че с мляко не с вода), като я заливам с тази смес след като е престояла поне час в хладилника за да стегне.
Бих препоръчала да се използва съвсем малко ром, само да се напръскат отгоре.
За пръв път обяснявам как съм сготвила нещо, надявам се ра сте успели да ме разберете. =)
Вие правихте ли я ?
Може ли ромът да се замени с ликьор или друг алкохол ?