Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Шоколадово руло пандишпан

Шоколадово руло пандишпан

НикиНики
Новак
2358423k
Шоколадово руло пандишпан
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • За блата
  • брашно - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 90 г
  • какао на прах - 15 г
  • За крема
  • прясно мляко - 90 мл
  • захар - 90 г
  • краве масло - 120 г
  • коняк - 1 ч.л.
  • нишесте - 15 г царевично
  • ванилия - 1 пакетче
  • За глазурата
  • краве масло - 30 г
  • млечен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема смесете захарта с 3/4 от млякото в малка тенджера и ги оставете да заврат.

Разтворете нишестето в останалото мляко и го добавете към млечния захарен сироп. Разбъркайте го и го оставете да се сгъсти.

Махнете го от котлона и го оставете да изстива настрана.

За блата отделете жълтъците от белтъците.

Разбийте жълтъците с 2/3 от захарта до побеляване.

Белтъците разбийте на висока скорост и добавете останалата захар. Продължете да ги разбивате до получаване на твърда пяна.

Смесете след това двете смеси и добавете към тях брашното и какаото. Разбъркайте добре.

Изсипете сместа за блата в тава върху хартия за печене и я сложете да се пече на 190 °C за около 10 минути.

Извадете крема и го разбийте заедно с мекото масло, какаото, коняка и ванилията.

Извадете пандишпановия блат и го обърнете с помощта на кърпа.

Намажете го с крема и го завийте на сладко руло.

Разтопете шоколада с маслото на водна баня и залейте десерта с него.

Оставете го да стегне за няколко часа.

Шоколадовото руло пандишпан е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: