Начин на приготвяне
За крема смесете захарта с 3/4 от млякото в малка тенджера и ги оставете да заврат.
Разтворете нишестето в останалото мляко и го добавете към млечния захарен сироп. Разбъркайте го и го оставете да се сгъсти.
Махнете го от котлона и го оставете да изстива настрана.
За блата отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте жълтъците с 2/3 от захарта до побеляване.
Белтъците разбийте на висока скорост и добавете останалата захар. Продължете да ги разбивате до получаване на твърда пяна.
Смесете след това двете смеси и добавете към тях брашното и какаото. Разбъркайте добре.
Изсипете сместа за блата в тава върху хартия за печене и я сложете да се пече на 190 °C за около 10 минути.
Извадете крема и го разбийте заедно с мекото масло, какаото, коняка и ванилията.
Извадете пандишпановия блат и го обърнете с помощта на кърпа.
Намажете го с крема и го завийте на сладко руло.
Разтопете шоколада с маслото на водна баня и залейте десерта с него.
Оставете го да стегне за няколко часа.
Шоколадовото руло пандишпан е много вкусно.