Начин на приготвяне
Разбийте много добре яйцата с белтъка, захарта и щипка сол. Смесете нишестето, брашното, какаото и бакпулвера и ги пресейте, след което ги добавете постепенно към яйчната смес.
Разбъркайте добре и сипете сместа в правоъгълна тава с намазнена хартия за печене отдолу. Поръсете с бадемите или орехите и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 225 градуса за около 10 минути.
Готовия блат за руло обърнете върху мокра кърпа. Махнете внимателно хартията и поръсете с ликьор по избор или ром. Навийте на сладкото руло, докато се охлади напълно.
След това развийте какаовото руло, намажете с разбитата с ванилия сметана и отново внимателно завийте. Поръсете шоколадовото руло със сметана с пудра захар.
Коментари