Начин на приготвяне
Разбийте двете яйцата със захарта и кафето с помощта на миксер. Щом сместа стане хомогенна, налейте олиото и разбъркайте отново.
Угасете содата в бакпулвера в киселото мляко и когато шупне добавете към горната смес.
Пресейте брашното и го добавете заедно с какаото, канелата, наситнените бадеми, настъргания шоколад и есенцията. Трябва да се получи хомогенна смес за кекс.
Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладкиша за 30-тина минути.
Сипете лъжицата мед в хладка вода и разбъркайте до разтварянето на меда. Набодете готовия сладкиш с клечка за зъби и намажете с четка сиропа.
Накрая намажете сладкиша само с меда, който ще се разтопи от топлината.
Поръсете с кокосови стърготини. Изчакайте сиропирания сладкиш да се охлади, разрежете и поднесете.
Шоколадово-меденият сладкиш с бадеми е готов.