Начин на приготвяне
Смесете в купа всички сухи подправки - брашното, захарта, сухия джинджифил, бахара, содата за хляб, канелата (по желание), карамфила и индийското орехче. Смесете всичко и направете кладенче по средата.
Добавете вътре яйцата и меда и разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица или шпатула. Сипете настърганата портокалова кора, олиото, настъргания пресен джинджифил и портокаловия сок. Разбъркайте сместа до еднородна консистенция.
Изсипете сместа в застлана с хартия за печене, намазнена тава (20-26 см диаметър). Сложете да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато стане твърд на пипане. В никакъв случай не го бодете с клечка за зъби, защото ще спадне.
Коментари