Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Американски орехов пай

Американски орехов пай

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Американски орехов пай
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"На няколко хапки изчезва цяло парче от този орехов пай"

Необходими продукти

  • орехи - 250 г
  • сусам - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 300 грама
  • масло - 150 г студено
  • яйца - 2 броя (белтъци и жълтъци отделно)
  • вода - 25 мл (студена)
  • пудра захар - 70 грама
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 65 грама
  • ром - 15 мл
  • шоколад - 30 грама (черен или млечен)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • мед - 20 г
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с една лъжичка от бакпулвера, пудрата захар и щипка сол.

Добавете към него нарязаното на парченца студено масло. Втривайте добре с пръсти, за да получите маслени трохи.

Сипете водата и жълтъците, постепенно замесете меко маслено тесто. Покрийте го и го приберете в хладилник за 15-тина минути.

Медувременно загрейте фурната на 180 градуса.

Наситнете орехите и шоколада. Прибавете към тях белтъците, които сте раззбили с другата лъжичка от бакпулвера, захарта, рома, лимоновия сок, сусама и меда.

Разточете между два пласта хартия тестото. Сложете го във форма за тарт с падащо дъно (диаметър 26 см). Кората тесто трябва да покрие плътно дъното и стените.

Сипете отгоре ореховата смес. Печете пая до готовност - около 25 минути.

Американският орехов пай е много сполучлив.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: