Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно с една лъжичка от бакпулвера, пудрата захар и щипка сол.
Добавете към него нарязаното на парченца студено масло. Втривайте добре с пръсти, за да получите маслени трохи.
Сипете водата и жълтъците, постепенно замесете меко маслено тесто. Покрийте го и го приберете в хладилник за 15-тина минути.
Медувременно загрейте фурната на 180 градуса.
Наситнете орехите и шоколада. Прибавете към тях белтъците, които сте раззбили с другата лъжичка от бакпулвера, захарта, рома, лимоновия сок, сусама и меда.
Разточете между два пласта хартия тестото. Сложете го във форма за тарт с падащо дъно (диаметър 26 см). Кората тесто трябва да покрие плътно дъното и стените.
Сипете отгоре ореховата смес. Печете пая до готовност - около 25 минути.
Американският орехов пай е много сполучлив.