Начин на приготвяне
Най-напред разделете жълтъци и белтъци, като разбиете белтъците на пяна с щипка сол. Трябва да е много гъста пяната.
В отделна купа разбийте жълтъци с другата щипка сол и захарта. Трябва да е получи консистенция на крем.
На части добавете белтъците към жълтъците, разбъркайте. Сипете бакпулвера, 2/3 от орехите и пак разбъркайте.
Изсипете сместа за сладкиша с орехи във форма за печене с хартия за печене и изпечете за 15 минути до покафеняване. Оставете да изстина.
Пригответе сиропа, смесвайки водата и захарта. Поставете да заврат на котлона. Варете три минути и после добавете сока от мандарина. След още 2-3 мин. е готов.
Нарежете чудния сладкиш на парчета в желаната форма и залейте със сиропа.
Отгоре поръсете сиропирания сладкиш с останалите орехи.
След няколко часа сиропираният орехов сладкиш е готов за поднасяне.