Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. Постелете с пергамент дълбока квадратна тава и намажете добре дъното и стените с олио.
Разбийте маслото и захарта на лека пенеста смес. Постепенно прибавете жълтъците, като разбивате добре, за да не се пресекат.
Пресейте брашното със солта, канелата и карамфилчетата. Добавете сухата смес към маслената. Внимателно прибавете начупените орехи и брендито.
Разбийте белтъците на твърд сняг и постепенно ги прибавете към сместа. Сипете я в приготвената тава. Печете около 40 минути. Оставете да изстине за 10 минути.
За да приготвите сиропа, сложете захарта и 150 мл студена вода в тенджера с дебело дъно. Загрейте постепенно, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтвори.
Прибавете карамфилчетата и брендито. Варете 8-10 минути, докато сместа намалее и заприлича на сироп. Извадете карамфилчетата.
Върнете охладения сладкиш в тавата и го нарежете на 9 еднакви парчета. Залейте го със сиропа и оставете 15 минути докато течността попие.