Начин на приготвяне
Първо, разбийте захарта и яйцата. В отделна купа пресейте брашното и го смесете с карамфила, ваниловата захар, канелата, гриса и бакпулвера. Разбъркайте.
Добавете към течната смес на части. Сипете олиото и разбъркайте. Добавете орехите, разбъркайте.
Намазнете тава с олио, поръсете я с брашно. Сипете сместа в тава и пече за 40 мин. на 180 градуса.
Оставете ореховия сладкиш да изстине.
Пригответе сироп, сварявайки какаото, лимоновия сок, водата, захарта. След като кипне, варете още 5 мин.
Нарежете сладкиша с грис на квадрати или в друга форма и залейте със соропа.
Приберете вкусния сиропиран сладкиш в хладилник за нощта.
Гръцкият орехов сладкиш Каридопита е готов!