ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия с домати, лук и моркови

Печена скумрия с домати, лук и моркови

05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Който разбира от риба, знае, че скумрията е една от най-вкусните. А с тази рецепта ще я сготвите наистина страхотно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на печената риба скумрията се почиства добре и се срязва по дължина.

Доматите се настъргват, морковите се режат на полукръгчета, а лукът на полумесеци.

Зеленчуците се изсипват в дълбок тиган и се пържат с малко зехтин до полуготовност.

Овкусяват се със черен пипер, дафинов лист и сол на вкус.

Рибата и зеленчуците се слагат в подходяща тавичка и се запичат с фолио за около 15 минути на 180 °C, а след това се маха фолиото и се печат до готовност.

Опитайте и вие тази печена скумрия с домати, лук и моркови.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: