Начин на приготвяне
За рецептата с цаца най-напред трябва да почистим рибките от главите и вътрешността.
След това месото от рибата се осолява се остава така за половин час.
После трябва да се подсуши от влагата с кухненска хартия.
Междувременно се приготвя и панировката.
За целта разбитото яйце се смесва с черен пипер. В отделна чиния се слага и брашното.
На котлона се загрява тиган с мазнина.
Заемаме се с панирането на рибата.
Първо я овалваме в брашното, а после и в яйцето. Пържим в тигана за кратко от двете страни, докато стане златиста. Бъдете готови да действате бързо, защото при добре загрята мазнина панираната цаца е готова за секунди.
Изпържената рибка се разполага върху кухненска хартия, за да се отнеме излишната мазнина.
Бирено мезе от панирана цаца с любимата бира.