Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Бирено мезе от патладжани

Бирено мезе от патладжани

Бирено мезе от патладжани
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • патладжани - 200 - 250 грама
  • белтъци - 2 - 3 броя
  • олио - за пържене
  • галета
  • чубрица
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и го обелете, след което го нарежете на филийки.

Получените филийки нарежете на пръчици. Посолете и ги залейте с вода, за да си пуснат горчилката.

След 20-тина минути измийте патладжана и го подсушете. Овкусете го с къри, сол и чубрица.

Разбийте белтъците на сняг.

Оваляйте патладжана много добре в галета, след това в белтъците и отново в галета. Точно преди да го пуснете в тигана, оваляйте за последно в белтъците.

Изпържете патладжана в загрято олио. Поднесете биреното мезе веднага.

Биреното мезе от патладжани е много вкусно!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: