Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Бирено мезе от паниран керевиз

Бирено мезе от паниран керевиз

Бирено мезе от паниран керевиз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • керевиз - 4 глави
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • брашно
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • масло - ½ ч.ч. растително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният керевиз се нарязва на филии с дебелина 1 см, които се слагат в плитък съд с кипящия зеленчуков бульон и ситно нарязаните листа от керевиз и се варят на тих огън до полуомекване, като се обръщат 1 – 2 пъти с лопатка.

Изваждат се и се оставят върху сито да се отцедят и изстинат. Поръсват се със сол, черен пипер лимонов сок, потапят се последователно в брашно, разбитите яйца и галета и се пържат в силно загрятото растително масло до златисто оцветяване от двете страни.

Поднасят се с доматена салата, варени яйца и студена бира.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: