Начин на приготвяне
Изкисваме свинския мозък (или друг вид) в студена вода, за да се обезкърви и почистваме от обвитата ципа. Варим изкиснатия мозък във вода заедно с лука, моркова, целината, дафиновия лист, черния пипер и солта. Оставяме го да изстине в бульона.
Нарязваме мозъка на филии с дебелина 1-2 см. Поръсваме филиите със сол и смлян черен пипер и ги панираме последователно в брашното, яйцата и галетата. Пържим панирания мозък в растителното масло. Подреждаме мезето от панирания мозък в чинии и ги заливаме със сгорещеното краве масло.
Поднасяме вкусния пържен мозък с гарнитура от пържени картофи, задушени зеленчуци и салата според сезона. Страхотно бирено мезе!