Керевиз с ориз на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
16/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • керевиз - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - ½ ч.ч. растително
  • лук - 1 глава
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • домати - 6 - 7 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият керевиз се нарязва на кубчета и се задушава в дълбок тиган в част от растителното масло заедно със ситно нарязаните лук и гъби.

Като поомекнат, се добавя оризът, запържва се няколко минути, след което се прибавят половината от доматите, нарязани на ситно.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина тавичка, изравнява се, наръсва се с магданоз и черен пипер, нареждат се отгоре останалите домати, нарязани на филии, посоляват се и се наръсват с отделеното растително масло.

Ястието се залива с 2 чаени чаши гореща вода и се пече 25 – 30 мин. в умерено загрята фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: