Начин на приготвяне
Ако мидите са пресни, сварете ги за кратко в подсолена вода, а ако са замразени - просто ги размразете.
В подходяща дълбока купа сипете нарязаните магданоз и копър, солта, черния пипер, виното, лимоновия сок и наситнения чесън. Сипете в купата мидите и разбъркайте, оставете ги в хладилника за половин час.
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците с малко сол, а в отделна купа разбийте жълтъците с брашното и бирата. Внимателно прибавете белтъците и разбъркайте. Овкусете панировката с черен пипер и сол.
Вземете една мидена ядка и я потопете в панировката, след което внимателно пускайте в тиган със сгорещено олио.
Панирайте мидите и поднесете биреното мезе топло с резени лимон и копър.
Биреното мезе от панирани миди е готово.